Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Καλημέρα 

Μία καινούργια ημέρα ξεκινά και είναι ώρα για παιχνίδι και δημιουργία...
Γιατί μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουμε !

ανεβαίνουμε στο Αερόστατο και ξεκινάμε την παιχνιδιάρικη βόλτα μας...

Αερόστατο

Το Αερόστατο είναι μία εκπαιδευτική πύλη, ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά 3-7 ετών, μέσα στην οποία μπορούν να παίζουν και παράλληλα να μαθαίνουν. Στόχος της πύλης είναι η ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων των παιδιών, καθώς και η ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους μέσα από την ενίσχυση των νοητικών, συναισθηματικών, επικοινωνιακών και ψυχοκινητικών δεξιοτήτων τους.


Ένας επιπλέον στόχος της πύλης είναι η έγκαιρη ανίχνευση και αξιολόγηση της μαθησιακής ετοιμότητας των μικρών παιδιών, έτσι ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για τη σχολική ένταξη.
Θα το βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο (Δεν χρειάζεται εγκατάσταση).


http://www.mikrapaidia.gr/ccsintro/
 


και το όμορφο ταξίδι μας συνεχόζεται γνωρίζοντας έναν καινούργιο φίλο ... ΤΟΝ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ

Το παράξενο ταξίδι του Φουντούλη



Το λογισμικό “Το Παράξενο Ταξίδι του Φουντούλη” έχει ως στόχο την γλωσσική καλλιέργεια των μαθητών του Νηπιαγωγείου, και την εξοικείωσή τους με ευρύτερα θέματα που αφορούν τον κόσμο που τους περιβάλλει. 

Μέσα από ένα μεγάλο αριθμό κειμένων και από ένα εύρος διαφορετικών ειδών δραστηριοτήτων, όπως πολλαπλής επιλογής, σωστού ή λάθους, επιλογής από λίστα, αντιστοιχίσεων, τοποθέτησης σε λίστες, συμπλήρωσης κενών, παραγωγής κειμένων, επίλυσης σταυρόλεξων, εικονόλεξων κ.ά., οι μαθητές κατανοούν τον προφορικό και τον γραπτό λόγο. 
Θα το βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο (Δεν χρειάζεται εγκατάσταση).


Το παράξενο ταξίδι του Φουντούλη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου